Leren en bewegen voor peuters

In 2016 hebben wij, samen met het NIVM, succesvol een aanvraag ingediend voor “Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht”. Hierdoor hebben wij in 2016 een traject kunnen starten van 2 jaar: Tigers in Den Haag. Dit project had als doel om kinderen van 2 tot 4 jaar in het stadsdeel Laak een sportieve en gezonde levensstijl te bieden.

Door dit project hebben wij veel ervaring opgedaan in het lesgeven over gezondheid en bewegen voor peuters. Hierdoor hebben wij doorlopend sport- en beweeglessen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Deze lessen duren 45 minuten en worden gegeven aan groepen van 8 tot 12 kinderen. Wij maken veel gebruik van leuke muziek, om kinderen te activeren.

In de lessen worden de kinderen meegenomen in de belevingswereld van Timmy en Tina de Tijger. Aan de hand van Timmy wordt er gesport/gespeeld, is er veel aandacht voor de motorische ontwikkeling en worden verschillende levensvaardigheden geoefend. De volgende thema’s worden behandelt bij deze lessen.
  • Omgaan met pestkoppen
  • Omgaan met vreemden
  • Voeding & het lichaam
  • Omgaan met noodsituaties
  • Samenwerken & leiderschap
  • Omgaan met de wereld

Naast de thema’s en leuke spelletjes wordt er ook een stukje zelfverdediging gegeven met als achtergrond de sport taekwondo. Kinderen maken op jonge leeftijd al kennis met een sport en leren zich te verdedigen. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen hierdoor en worden assertiever.

Dit is natuurlijk een onwijs leuk programma voor de peuters maar wij hebben ook peuterjudo en peutergym voor de allerkleinste!

Heb je interesse in deze vorm van leren en bewegen voor peuters? Neem dan contact met ons op via het formulier of bel Colin Dijkhuizen op 06 21 322 397.

Ik wil lessen voor peuters

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.