Een School Vol Vis

Wilt u uw leerlingen uit groep 6, 7 en 8 een lesmiddag aanbieden over de vissector in Nederland? Dan is Een School Vol Vis wellicht interessant voor jullie! In samenwerking met het Nederlands Visbureau hebben wij d.m.v. een subsidieproject dit programma ontwikkeld voor basisscholen.

Basisscholen uit Utrecht, Noord- en Zuid Holland kunnen een workshop aanvragen waarmee leerlingen op een speelse wijze kennis maken met de vissector. Bij deze lesmiddag, die wordt gegeven door een erkende visspecialist, zit ook een opdrachtenboekje en een visproeverij. De workshop wordt volledig zelfstandig gegeven zodat uw leerkracht niet wordt belast hiermee. De kinderen zullen doormiddel van verschillende lesstoffen meegenomen worden in de wereld van de vissector.

Er zijn verschillende leerdoelen aan verbonden: de leerlingen leren over verschillende vissoorten, de beroepen in de vissector, hoe de visketen in elkaar zit, dat vis gezond is, hoe je vis kan bereiden en duurzame visserij. Zo kunnen de leerlingen zichzelf ontwikkelen tot echte visexperts!

Wilt u meer weten over dit programma of wilt u uw school hiervoor aanmelden? Gebruik dan het formulier hieronder.

       

De Leyenburgschool over Een School Vol Vis

“De les was heel divers: leerzaam over de vissector in zijn algemeenheid en de verschillende soorten vis die er gevangen wordt in de Noordzee en daarbuiten. Naast deze inhoudelijk interessante les had Ron ook allerlei verschillende soorten verse vis meegenomen. De kinderen leerden de namen van de diverse vissoorten en hoe ze konden zien en ruiken of een vis vers is of niet. Als kers op de taart mochten de kinderen ook alle vissen proeven. Dit werd door Ron, keurig met handschoenen aan, voor de kinderen schoongemaakt en per leerling in een bakje gedaan.

Ron zorgt voor een leuke interactieve les met de leerlingen en weet goed met de leerlingen en hun vragen om te gaan. Hij is heel toegankelijk, maar kan daarnaast ook orde houden. De kinderen hebben ruim een uur lang met aandacht en ontzettend veel plezier van zijn les genoten!”

Maaike de Vos en Esther Haasbroek (Leerkrachten groepen 6 en 7)